Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


  

A GTA IV-ről általában:

Bevezetés:

A GTA IV a nagy sikerű Grand Theft Auto széria immáron sokadik része. A 4-es számot feltehetőleg azért kapta, mert a Rockstar Games azt ígéri, hogy legalább akkora ugrás lesz a legutolsó játék, vagyis a Vice City Stories és a GTA IV között mint anno a GTA 2 és 3-nál. A játék Liberty Cityben fog játszódni, a főhős Niko Bellic lesz.

Grafika:

A Rockstar által hivatalosan útjukra bocsájtott képekből illetve a kiadott trailerekből is világosan látszik, hogy tényleg hatalmas újításon ment át a GTA. A játékot az úgy nevezett RAGE (Rockstars Advanced Game Engine) motor hajtja. Az autók, emberek és objektumok textúrái sokkal részletesebbek lettek mint korábbi társaik. A fények és fényvisszaverődések, árnyékok sokkal realisztikusabbak, a vízen például látni leht Niko vagy az épp ott lévő dolgok tükörképét. Az animációk is sokkal élethűbbek lesznek, az ujjak most már "elkülönülnek" a testtől, vagyis nem lesz egybeforrva a kézzel, hanem külön-külön lehet majd mozgatni.

AI:

Az AI, más néven mesterséges intelligencia is rengeteget fejlődött, bár természetesen ez csak a játék debütálása után fog kiderülni. Ami azonban a szemünk elé tárult az mind azt mutatja hogy a Rockstar itt sem kímélte magát. Az emberek itt jobban viszonyulnak a rendes élethez, nem csak céltalanul "lődörögnek" az utcákon, hanem bevásárolnak, ülnek a parkon, olvasgatnak, cigarettáznak, stb. Bár e téren már az SA is jelentős előrelépés volt, hiszen a kocsik ott is megálltak egy ház előtt (az már persze egyáltalán nem zaklatta fel a sofőrjét ha utána két pillanattal elloptuk szeretett matchboxát), illetve hogy az emberek a parkokban napoztak, ott is volt már cigarettázás, stb.

Megjelenés:

Egyelőre csak XBox 360-ra és PlayStation 3-ra van bejelentve, de feltehetőleg PC-re is ki fogják adni.